Where words fail, music speaks.

Musik

På musiklinjen på Osted Efterskole lærer du at spille i et band, og du vil blive bedre til at synge eller til at spille på dit valgte instrument. Du vil lære at beherske forskellige genrer og udtrykke dig kunstnerisk og kreativt i et trygt og stærkt musikalsk fællesskab med andre musikelever og -lærere på en seriøs musikefterskole.

Alle niveauer er velkomne på vores musiklinje; måske er du allerede en guitarhelt, som gerne vil blive endnu bedre, eller måske har du bare en stor drøm om at spille efterskole musik og lære et instrument at kende - så er der også plads til dig- hvis du er villig til at øve dig, selvfølgelig.

Linjens daglige arbejde

Vi bruger en del af tiden på at skabe et fedt efterskole-band og lave musik af høj kvalitet. For vi skal nemlig give koncerter på vores egen efterskole i Osted, på musikfestivaler rundt omkring og på spillesteder i Roskilde. Endvidere synger vi i kor og arbejder med stemmetræning.

Udover at spille i et band og synge vil du også lære meget om:

  • Sangskrivning

  • Rock- og pophistorie

  • Elektronisk musik

  • Musikteori

  • Rytmik

Med musiklinjen på Osted Efterskole får du en stærk og bred musikalsk uddannelse, og vi har fede musiklokaler, eget musikstudie og dygtige og inspirerende musiklærere, som venter på at møde dig.

Da vi er en anerkendt musikefterskole på Sjælland, får vi som regel et årligt  besøg af Copenhagen Phil - Sjællands Symfoniorkester. Op til sådan et besøg af et orkester med 90 musikere arbejder vi naturligvis også med klassisk musik, og derudover får vi besøg af professionelle klassiske musikere, som laver workshops for musiklinjen og introducerer os til deres arbejde og musik.

At vi er en musikefterskole skinner også igennem i vores daglige ritualer. Vi har både morgensang og aftensang, og musikken og det musiske samvær fylder altså en hel del, lige meget om du vælger musiklinjen eller en af vores andre retninger.  

Hvis du har spørgsmål til musiklinjen på Osted Efterskole, er du meget velkommen til at kontakte vores musiklærer Troels Mynster på tlf. 23621099

Instrumentalundervisning

Vi koordineret også instrumentalundervisning med eksterne lærere for de elever, der gerne vil have soloundervisning. Læs mere her

Platon

“I would teach children music, physics, and philosophy; but most importantly music, for the patterns in music and all the arts are the keys to learning."