Where words fail, music speaks.

Musik

På musiklinjen på Osted Efterskole lærer du at spille i et band, og du vil blive bedre til at synge eller til at spille på dit valgte instrument. Du vil lære at beherske forskellige genrer og udtrykke dig kunstnerisk og kreativt i et trygt og stærkt musikalsk fællesskab med andre musikelever og -lærere på en efterskole, hvor musik spiller en stor rolle i hverdagen.

Alle niveauer er velkomne på vores musiklinje; måske er du allerede en guitarhelt, som gerne vil blive endnu bedre, eller måske har du bare en stor drøm om at spille musik sammen med andre. Det er en fordel, hvis du allerede spiller på et instrument eller synger, inden du kommer på musiklinjen, så får vi nemlig hurtigt et band op at stå. Vi har ingen optagelsesprøve eller særlige niveaukrav, men hvis du er ny på dit instrument, skal du være klar på at øve dig- selvfølgelig

Linjens daglige arbejde

Vi bruger en del af tiden på at skabe et fedt efterskole-band og lave musik af høj kvalitet. I sammenspil øver vi forskellige stilarter og gør meget ud af at give musikken liv og går i dybden med detaljer og udtryk. Vi spiller store sange fra musikhistorien og skriver vores egne sange i vores sangskriverforløb. 

Vi tager ud af huset og spiller på spillesteder og privat til “Home-concerts” ligesom musikelevernes optrædener er faste indslag til efterskolens mange begivenheder i løbet af året. 

Udover sammenspil arbejder vi også ugentligt med musikhistorie, musikteori og rytmik. Det gør vi, fordi vi gerne vil give dig en bred musikalsk dannelse. 

Det betyder at du som musikelev lærer om, og bliver inspireret af, fortidens store kunstnere og bands. At du forstår det basale i musikkens teoretiske opbygning og kan anvende den i praksis, og at du får et stærkt kropsligt og rytmisk fundament at sætte af fra. 

Når du er elev på musiklinjen kan du se frem til:

  • Sammenspil

  • Sangskrivning

  • Rock- og pophistorie

  • Kor- og stemmetræning

  • Improvisation

  • Indspilning i eget musikstudie

  • Musikteori

  • Rytmik

  • Performance og udtryk

Da vi er en anerkendt “musikefterskole” på Sjælland, får vi ofte besøg af store og spændende nanve - lige fra Copenhagen Phil - Sjællands Symfoniorkester til rockorkesteret Baal. Op til sådanne besøg arbejder vi naturligvis også med kunstnernes musik, så den klassiske og rocken.

At vi er en efterskole, hvor musik fylder meget skinner også igennem i vores daglige ritualer. Vi har både morgensang og aftensang, og musikken og det musiske samvær fylder altså en hel del, lige meget om du vælger musiklinjen eller en af vores andre retninger.  

Med musiklinjen på Osted Efterskole får du en stærk og bred musikalsk uddannelse, og vi har flere fede musiklokaler, eget musikstudie og dygtige og inspirerende musiklærere, som venter på at møde dig.

Instrumentalundervisning

Vi koordineret også instrumentalundervisning med eksterne lærere for de elever, der gerne vil have soloundervisning. Læs mere her

Hør selv

I foråret 2021 indspillede elever fra musiklinjen denne fortolkning af sangen “Du er ikke alene” i vores eget studie. Se den her nedenfor. 

Musikvideo 22/23: Skybrud

En fantastisk fortolkning af den nye klassiker fra Højskolesangbogen "Skybrud" - af Dy Plambeck og Marianne Søgaard.
Youtube Video

Musikvideo 21/22: Du kom med alt det, der var dig

En fortolkning af klassikeren "Du kom med alt det, der var dig".
Youtube Video

Musikvideo 20/21 - Du er ikke alene

Se den fantastiske musikvide fra elevholdet 20/21
Youtube Video

Platon

“I would teach children music, physics, and philosophy; but most importantly music, for the patterns in music and all the arts are the keys to learning."