I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Global iværksætter

På denne linje gør vi en forskel. Vi forbereder og gennemfører nemlig en tur til Afrika eller Asien, hvor vi fx hjælper med at bygge en brønd, etablere en legeplads eller renovere et klasselokale på en skole. 

Global efterskole og gensidighed

Formålet med Global Iværksætter er at hjælpe. At bygge bro til mennesker i Afrika eller Asien. Og at få en forståelse af, at det nytter. At vi hver især kan gøre noget i verden.Vi arbejder med udgangspunkt i FNs verdensmål, for en bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Vi er en international efterskole, som lægger vægt på kulturmøde og mellemfolkelig forståelse. 
Vi har rejst til Malawi og Nepal - men vi inviterer også den anden vej. Derfor får vi besøg af folk fra de lande, vi besøger. Disse mennesker skal møde det danske samfund, vores efterskole og kultur. Udveksling går nemlig begge veje!

Linjens daglige arbejde

På denne linje arbejder vi med samfundsforhold, sprog og kulturel forståelse. Vi lærer noget om mellemfolkeligt arbejde, internationale relationer, - om nødhjælp og "hjælp til selvhjælp". Og så arbejder vi naturligvis meget med FN's verdensmål, som også er udgangspunkt for det projekt, vi skal arbejde på, når vi kommer til Malawi.

En del af linjens daglige arbejde er at forberede og planlægge rejsen. Vi øver os i det arbejde, der skal gennemføres, og der skal naturligvis også arbejdes med rejseplanlægning. Når du har været på denne linje ved du bare, hvordan man gør, når man skal ud i verden. Både når du skal afsted med rygsækken - og når du skal ud og gøre en forskel. 

At vi er en international efterskole afspejles også i vores værdier, som i høj grad handler om indsigt og udsyn, først på en global efterskole, senere i en global verden. At vi har en iværksætterlinje betyder, at vi ønsker at give danske unge handlemuligheder i en verden, hvor ulighed og fattigdom er store udfordringer. Vi vil gøre vores elever i stand til at udvise initiativ og kreativitet, der kan bruges i international sammenhæng og på længere sigt skabe en bedre verden for os alle sammen.   

Turen ud i verden

Da eleverne skal ud og rejse med efterskolen, opkræves der en ekstra betaling for deltagelse i Global på ca. 14.000 kr. Beløbet skal dække flybilletter, forplejning, logi og lokal transport. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, Danmark og deres lokale samarbejdspatnerei. Rejsen er på ca. 14 dage.

Følg unge på rejse i Afrika

Hør unge fortælle om deres tur med Folkekirkens Nødhjælp.
Youtube Video

Hør unge fortælle om at rejse ud i verden

Linjen rejser til Malawi. Hør hvordan andre unge har oplevet at rejse ud.
Youtube Video