Om skolen

Efterskole på Sjælland

Hvem er vi?

Osted Efterskole er en grundtvigsk/koldsk efterskole på Sjælland. Vi ønsker at møde eleverne med en dagligdag der bygger på fællesskab, livsoplysning og demokratisk dannelse. Derfor er skoleåret bygget op med masser af undervisning, fælles oplevelser og møder for livet. Læs mere om vores værdier her.

Rent praktisk ligger Osted Efterskole midt på Sjælland, ikke langt fra København, og med gode transportmuligheder i form af både bus og tog. Skolen består af faglokaler, hyggelige fællesrum, 2-4 mandsværelser og skønne udendørsarealer med egen skov, sø og boldbaner.  

Hvad vil vi?

Målet for vores efterskole er at skabe et unikt fællesskab, hvor der både er fokus på både faglige og personlige udfordringer. Det er vigtigt for os, at vores elever går i skole og lærer noget. Der er også vigtigt, at hver enkelt elev udvikler sig personligt og socialt: ”et efterskoleår svarer til syv menneskeår”. Og så arbejder vi ud fra ønsket om at lave højskole for efterskoleelever. 

Vi ønsker at tiltrække elever med forskellige baggrunde, interesser og personligheder, og derfor tilbyder vi en række forskellige linjefag. Vi mener nemlig, at det er sundt at møde nogen, der er anderledes end en selv, og måske endda har et andet og spændende syn på livet og verden.  

Som grundtvig/koldsk skole bygger Osted Efterskole på et folkekirkeligt grundlag. Skolen er ikke forkyndende og den er åben for alle, uanset religiøs overbevisning (eller mangel på samme).

Hvad kan vi tilbyde dig?

Vi mener, at der skal være plads til forskellighed, og derfor tilbyder Osted Efterskole et udvalg af linjer rettet mod forskellige interesser. Vi tilbyder linjerne:

Skolen har et internationalt udsyn, hvilket bl.a. kommer til udtryk i vores rejselinje, der i fællesskab med Folkekirkens Nødhjælp arrangerer en tur til Malawi. Derudover er vi også certificeret som Cambridgeefterskole. Osted Efterskole er nemlig godkendt af University of Cambridge til at undervise i International General Certificate of Secondary Education.  

Besøg vores efterskole

Det er en stor beslutning at skulle vælge efterskole, så derfor anbefaler vi, at du kommer ud og besøger os, så du kan snuse lidt til stemningen på skolen. Du kan både tilmelde dig en uforpligtende rundvisning eller komme og se skolen på Efterskolernes Dag. Lige meget hvornår du kommer, glæder vi os til at møde dig og vise dig rundt på Osted Efterskole! 

Rebecca om at gå på Osted Efterskole

Youtube Video