9. klasse på efterskole?

9. klasse

Hvorfor egentlig vente til 10. klasse?

Efterskole i 9. klasse er fantastisk. Du får alle de helt almindelige skolefag, som du også kender fra din folkeskole eller friskole, - og oveni kommer så alle de fag og aktiviteter, der hører med til et fantastisk efterskoleår.

  • 9. klasse - efterskolelivet: linjefag, valgfag, højskoletime, morgensang, familiemøde, fællesmøde, fælleskor og masser af fedt fællesskab. Disse fag har man sammen med 10. klasse.
  • 9. klasse - fagpakken: dansk, matematik, engelsk, naturfag (bio, geo, fysik/kemi), samfundsfag, tysk/fransk osv. Alle disse fag afsluttes med folkeskolens prøver. 
  • 9. klasse - Cambridge English - følg engelskundervisningen på Cambrige-niveau

9. klasse består altså af begge dele, og i hverdagen er det hele blandet sammen. 9. klasse er tænkt til dig, der stadig har lyst til at gå i skole og udvikle dig fagligt, men som samtidig har mod på at prøve at være en del af det helt særlige fællesskab, som opstår på en efterskole, hvor man er sammen med 125 andre unge.

Alle de almindelige skolefag afsluttes med folkeskolens prøver - så hvorfor ikke tage din "eksamen" på en efterskole, hvor du samtidig får lov at vælge linjefag, møde nye venner og få oplevelser for livet?

I det daglige er der ikke forskel på 9. og 10. klasse, og eleverne tænker ikke over, hvem der går hvor. Ofte ved det det ikke engang, fordi det ikke fylder noget i hverdagen. 

Du kan se timetallet for de forskellige fag på skolen her